Facebooks inflytande är stort

3 februari, 2020 | Juridik, Säkerhet

Senaste nyheterna

Facebooks inflytande är stort

Många av er har en större andel av sin kundkommunikation via Facebook. Firma har Facebooksida, du deltar i grupper och har integrerat Facebook Messenger på din hemsida. Så långt är allt bra.

Men vad händer om Facebook av någon anledning får avbrott eller störningar och blockerar dig? Deras säkerhetssystem upptäcker något ovanligt? Detta hände mig igår. Plötsligt fick jag bilden ovan på datorskärmen. Jag misstänker att deras säkerhetssystem märkt en förändring avseende min DNS, jag använder CloudFlare DNS.

Så nu kan jag inte delta i diskussioner i supportgrupperna, ta del av nyheter eller kommunicera via Messenger på egna hemsidan; jag fick byta ut Messenger emot Drift istället. Och ersatte Cludflare med Google DNS.

Så lägg inte alla äggen i samma mössa. Det är väl lärdomen av detta.

Nu har mitt konto öppnats igen, men jag behåller Drift. Känns lugnast så.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *