Får det vara en PopUp?

Jag har delade meningar om popuper. De kan ofta irritera en besökare, men de fungerar om de utförs smart och klokt. En popup på en hemsida kan ha flera fördelar, bland annat:

1. Ökad konvertering: Popups kan öka din konverteringsgrad genom att erbjuda en lockande erbjudande eller information till besökarna på webbplatsen. Till exempel kan du erbjuda en rabattkod eller ett gratis nedladdningsbart innehåll i utbyte mot att besökarna registrerar sig för ditt nyhetsbrev eller följer dig på sociala medier.

2. Förbättrat kundengagemang: Popups kan förbättra kundengagemanget genom att erbjuda besökarna på webbplatsen en enkel och snabb möjlighet att delta i tävlingar, undersökningar eller andra interaktiva aktiviteter.

3. Minskat bortfall (bounce rate): Popups kan användas för att minska bortfallet från webbplatsen genom att visa ett popup-fönster precis när en besökare är på väg att lämna webbplatsen. Popups kan erbjuda en sista chans att övertyga besökarna om att stanna kvar eller genom att erbjuda en chans att fånga upp deras kontaktinformation.

4. Förbättrad marknadsföring: Popups kan användas för att marknadsföra nya produkter eller tjänster som du erbjuder. Du kan också använda popups för att påminna dina besökare om din varumärkesidentitet och vad du erbjuder.

Det är dock viktigt att komma ihåg att popups kan också irritera besökarna på din webbplats om de inte är utformade på ett bra sätt. Det är därför viktigt att du är försiktig när du använder popups och ser till att de är relevanta, övertygande och användarvänliga.

När jag skapar popuper ser jag till att de endast visas en gång per besök och de återkommer först minst en vecka sedan senaste besöket.

Vill du prata popup med mig?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *