Hur kan man skydda sin WordPress-sajt?

12 mars, 2023

Senaste nyheterna

Hur kan man skydda sin WordPress-sajt?

En WordPress-sajt är bara så säker som du låter den vara. Om din sajt blir hackad pga bristande säkerhet och dåliga rutiner riskerar du ditt rykte på internet. Din epost kan bli klassad som spam och fastna i skräpfilter. Har du råd att mista affärer pga detta?

Det finns flera sätt att skydda din WordPress-sajt, nedan är några tips som kan hjälpa dig:

  • Uppdatera regelbundet: Se till att du har den senaste versionen av WordPress och att dina plugins och teman är uppdaterade. Detta hjälper till att stänga säkerhetsluckor som kan utnyttjas av hackare.
  • Använd starka lösenord: Se till att du har starka lösenord för alla dina konton, inklusive WordPress-administratörskontot. Använd inte samma lösenord på flera ställen.
  • Använd säkra plugins och teman: Välj plugins och teman från en pålitlig källa som WordPress.org eller från en betrodd tredjepartsleverantör. Undvik att ladda ner plugins eller teman från okända källor. De kan innehålla Malware och skadlig kod.
  • Skydda din inloggningssida: Använd en plugin som kan hjälpa dig att skydda din inloggningssida, t.ex ”Limit Login Attempts” eller ”WP Limit Login Attempts”. Dessa plugins begränsar antalet försök som en användare kan logga in på din webbplats. Tvåfaktorsautentisering för administratörer rekommenderas varmt.
  • Säkra din webbplats med SSL-certifikat: SSL-certifikat krypterar all kommunikation mellan din webbplats och dess besökare. Detta inkluderar inloggningsuppgifter, kontaktformulär och annan känslig information.
  • Använd ett säkerhetsplugin: Det finns flera säkerhetsplugins för WordPress, t.ex Wordfence eller Sucuri. Dessa plugins kan hjälpa dig att upptäcka och blockera skadlig kod och annan potentiell säkerhetsrisk.
  • Gör regelbundna säkerhetskopior: Skapa regelbundna säkerhetskopior av din webbplats, t.ex med hjälp av en plugin som ”UpdraftPlus”. Om något går fel kan du enkelt återställa din webbplats från en tidigare version.
  • Använd säkra webbhotell: Välj ett webbhotell som tar säkerhet på allvar och som erbjuder SSL-certifikat, regelbundna säkerhetsuppdateringar och annan säkerhetsfunktionalitet.
  • Undvik att använda standardinställningar: Ändra standardinställningarna för WordPress, t.ex för din användarprofil och permalänkar. Detta gör det svårare för hackare att utnyttja kända säkerhetsproblem.
  • Håll dig uppdaterad: Fortsätt att lära dig om säkerhet för WordPress och håll dig uppdaterad om nya hot och säkerhetsproblem. Prenumerera på nyhetsbrev från Wordfence och Sucuri.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *