Jag har bara ett kontaktformulär…?

12 april, 2018

Senaste nyheterna

Jag har bara ett kontaktformulär…?

Jag får ofta frågan nu: ”Jag har ju bara ett kontaktformulär på min sida, behöver jag bry mig om GDPR?”

Så här är det i korta drag:

Om du tar emot en epostadress från en person i Europa eller om en Europeisk medborgare har tillgång till din hemsida, då måste sidan anpassas för GDPR. Även om denne inte befinner sig inom EU’s gränser. Din cookie-policy och integritetspolicy måste klart visa att du följer lagen.

Du måste anpassad din hemsida om den kommunicerar med Facebook (via delning, pixel, feed etc), Instagram, Google Analytics, Mailchimp eller annat som kan snappa upp dina besökares IP-adresser. Dina besökare måste samtycka till att du får tillgång till deras namn, epostadress och annat.

Receptet är alltså: Anpassa din hemsida nu!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *