Nya WordPress 4.9.6

Idag släpptes en ny version av WordPress. Kundsajter med avtal kommer att uppdateras med sedvanlig varsamhet under dagen. Kunder som t.ex har butik med WooCommerce får dock vänta tills jag och kollegorna har testat allt.

Detta kräver lite inställningar i WordPress efteråt. Har du något av avtalen Ettan, Tvåan, Trean eller Fyran ingår det. Har du trygghetspaket med klippkort drar jag ett klipp för att fixa detta. OBS. Du som redan fått gjort GDPR-anpassning behöver inte tänka mera på detta.

Den största nyheten är att WordPress nu har inbyggda verktyg för att hantera dina besökares integritet. Varje hemsida skall ha en integritetspolicy tillgänglig och för att acceptera cookies innan kommentar måste besökare nu kryssa i en ruta. Har du ingen policy nedtecknad är det läge att skriva en sådan nu.

Har du kontaktformulär måste de anpassas också, en kryssruta (ej ikryssad och obligatorisk) där de godkänner att du får tillgång till deras personliga uppgifter är det enklaste. Kan du inte själv fixa detta hjälper jag dig gärna.

Sparar du personliga uppgifter i en databas på hemsidan gäller annat, likaså om du har nyhetsbrev eller webbhandel. Då rekommenderar jag en mera omfattande anpassning. Hör av dig så förklarar jag mera.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *