Rätt partners hjälper till!

Utan bra partners kan jag inte göra bra webbplatser. Genom åren har jag testat en del leverantörer av olika kvalitet. Jag tänker inte skriva illa om någon, utan vill istället framhäva de jag verkligen haft nytta av. Inlägget innehåller affiliatelänkar. Dessa ger mig en slant när du köper av dem, utan att det kostar dig en krona extra.

Webbhotell:
Manufrog är mitt förstaval för små och medelstora webbplatser. De finns lokaliserade i två avancerade serverhallar i Maidstone, England och Florida, USA. Jag föredrar att lägga svenska sidor i England, där har de snabba servrar med SSD-diskar. Fenomenal support, SSL och cPanel får man på köpet
Oderland och SiteGround är mitt val för mera krävande sajter med mycket trafik. Hög kapacitet, bra support, gratis SSL och sjölvklart med cPanel.

Web Hosting

Domännamn:
De senaste domännamnen bokade jag hos Namecheap. Snabbt, enkelt och utan strul. Men jag jämför alltid priserna hos bl.a Webb.se, Loopia och Egensajt.se.

Domain Names for $0.88

För att boka .FM-namn anvånder jag dotFM.

WordPress
Jag bygger webbplatser uteslutande i WordPress. Varför? WordPress är en öppen plattform med många användare och därför många klyftiga personer som utvecklar funktioner för plattformen. Ett innelåst system är beroende av enstaka personer och företag. Om dessa slutar med sin verksamhet för man börja om från början igen. Vill du som kund byta ut din utvecklare eller den som ansvarar för din support kan den nya firman ta över utan problem. Du är oberoende och äger ditt innehåll. Webbhandel bygger jag med WooCommerce av samma anledningar.

Divi
Jag använder temat Divi från Elegant Themes för alla webbplatserna. Det temat har köpts av mer en halv miljon kunder. Hur många sajter kunderna har byggt är okänt, men eftersom deras generösa licensregler medger oändligt antal sajter per licens skulle jag anta att det är över en miljon. Alltså världens mest spridda WordPress-tema. Det innebär en trygghet för dig som kund. Temat är stabilt, snabbt, har en bra community som stöd och en mängd externa tillägg som tillför nya funktioner.

Divi WordPress Theme

Divilover
Detta nya tillägg till Divi tillför en massa nya designfunktioner till temat Divi. Har börjar använda det på kundsajterna först, och ska berätta mer när dessa sajterna lanseras. Läs mer om Divilover här.

Pin It on Pinterest